De waskraag is een wasbak die ontwikkeld is om de haren te kunnen wassen van klanten die moeite hebben (of het vervelend vinden) om hun hoofd achterover te houden of op een rolstoel zijn aangewezen.

De wasbak wordt bij de klant omgehangen en rust op de schouders van de klant. Het geheel wordt afgedicht met een nekmanchet. Hierdoor kunnen de haren gewassen worden in een normale zitstand, waarbij het hoofd niet naar achteren hoeft en de klant zelf droog blijft. Iedere klant kan met deze wasbak gewassen worden.

Dat de klant in “zitstand” gewassen kan worden, zorgt ervoor dat degene die het haar wast dit alleen en in een juiste houding kan doen. Dit maakt de waskraag “onmisbaar” voor zorgcentra.

De waskraag is zeer sterk en toch licht (ook voor de schouders van de klant). Het beperkte gewicht en het feit dat iedereen ermee gewassen kan worden, maakt de waskraag ook zeer geschikt voor verplegend personeel, thuiszorgmedewerkers en ambulante kappers.

Hiervoor is een uitbreidingsset samengesteld, bestaande uit een dompeldouche(12v met omvormer naar 220v stopcontact), 2 jerrycans en een (trolley)koffer.

Deze trolleykoffer is op maat gemaakt voor de complete set en heeft een uittrekhandvat, wielen en een extra opbergvak.

De complete kofferset weegt 10Kg.